boy with hands out

رشد کودک کم شنوا

رشد کودک شما از بدو تولد تا بزرگسالی با سرعت پیش می رود و شما در این مسیر نقش والدین را ایفا می کنید. در این روند با چالش های جدیدی همواره رو به رو خواهید بود.

group of teenagers

کم شنوایی فرزندتان را بپذیرید

بسیاری از والدین بسیار نگران هستند و می ترسند فرزندشان از فرصت های کمتری در زندگی برخوردار باشد. چنین اضطرابی طبیعی است، زیرا همه ما بهترین چیزها را برای فرزندان خود می خواهیم.

ممکن است از خودتان بپرسید: "آیا آنها می توانند دوستی پیدا کنند؟"، " آیا می توانند به تحصیلات خود ادامه دهند؟" و "آیا آنها می توانند صاحب شغل و شریک زندگی شوند؟"چنین نگرانی هایی کاملاً قابل درک است. سمعک های امروزی به حدی پیشرفته است که حتی به کودکان مبتلا به کم شنوایی عمیق نیز کمک می کند.

بسیاری از خانواده ها که در شرایط کنونی شما قرار داشته اند، راهی برای آن پیدا کرده اند. استفاده از تجربیات والدین "باتجربه"می تواند کمک کننده باشد و به این ترتیب کودک شما با کودکان کم شنوای دیگر نیز در ارتباط قرار می گیرد.

girl on a track

آینده

همچنان رویای آینده را در سر داشته باشید و فرزندتان را تشویق به انجام کارهای بیشتر کنید. کم شنوایی نباید کودک شما را از لذت های زندگی محروم کند.

رویاپرداز باشید
مطمئنا شما برای فرزند خود آرزوهای زیادی دارید. مثل همه والدین شما نیز می خواهید فرزندتان موفق باشد و نگرانید که آیا آنها هم مثل کودکان دیگر از فرصت های برابر بهره مند می شوند یا نه. رویاها و جاه طلبی ها را همیشه برای فرزندتان در سر داشته باشید تا از پیشرفت آنها به بهترین شکل ممکن حمایت کنید. مأموریت اتیکن ایجاد آینده بهتر برای هر کودک کم شنوا است؛ و هدف مشترک ما این است كه به كودك آنچه را که برای تبدیل شدن به كسی كه می خواهد باشد بدهیم تا از پتانسیل های کامل خود برای رسیدن به آن استفاده کند.

عشق بدهید و تشویق کنید
فرزندتان را دوست داشته باشید، بپذیرید و همواه تشویق کنید. هنگام انجام کار درست او را تحسین کنید. وقتی کودک شما می خواهد چیزی را با شما به اشتراک بگذارد، حتی چیزهای کوچک به او توجه کنید. عشق، علاقه و توجه شما محرک خوبی برای کودک شماست و باعث می شود احساس آرامش و اطمینان کند. آنها را تایید کنید، به این ترتیب او احساس نمی کند بیرون از دنیای افراد شنوا است و می تواند با زندگی احساس راحتی بیشتری داشته باشد.

فرزند خود را توانمند کنید

علاوه بر صبر، عشق و اطمینان دادن به فرزندتان، کودک خود را مانند یک کودک شنوا بزرگ کنید. به آنها در خانواده مثل خواهر و برادرشان مسئولیت بدهید. آنها باید بتوانند بدون نیاز به شما در فعالیت ها آزادانه شرکت کنند.

رشد سالم مهارت ها و کفایت اجتماعی به دنبال تجربه شکست و موفقیت در زندگی به دست می آید. زمانی که بیش از حد حمایت کنید فرصت های یادگیری را از کودک خود خواهید گرفت. بسیاری از والدین کودکان کم شنوا، در حفظ این تعادل دچار مشکل می شوند. کودک باید برای زندگی در دنیای واقعی آماده شود؛ از او خواسته های متناسب و منصفانه داشته باشید. کودک باید علی رغم وجود یک اختلال جسمی به بزرگسالی قوی، مستقل و با اعتماد به نفس تبدیل شود؛ نباید این فرصت را از او بگیریم.

بخش مهمی از رشد کودک کم شنوا، پذیرفتن مسئولیت کم شنوایی توسط خود اوست. زیرا این مسئله در ایجاد انگیزه ی استفاده درست از سمعک بسیار موثر است. به آنها توضیح دهید تا درک کنند چرا از سمعک استفاده می کنند و به آنها از نحوه کارکرد سمعک بگویید.

در مورد اهمیت صدا بیشتر بدانید
  • involve-them-in-hearing-aid-care

    به آنها برای مراقبت از سمعک مسئولیت دهید

    کودک نو پا می تواند سمعک ها را برای شما بیاورد، تا آنها را با هم شب در جعبه مخصوص بگذارید. کودک پیش دبستانی می تواند باتری سمعک را عوض کند و آن را روشن کند و بعداً قادر به تمیز کردن آنها نیز خواهد شد.

  • teach-them-self-advocacy

    به کودک اعتماد به نفس بدهید

    برخورداری از مهارت اعتماد به نفس متناسب با سن کودک مهم است. به فرزندتان کمک کنید تا نیازهای شنیداری خود را شناخته و در مورد راهکارهای غلبه بر مشکلات ارتباطی اش صحبت کند.

  • woman talking to a young girl

    بگذارید کودک نظرش را بگوید

    کودک شما باید در طول زندگی خود به کررات به مرکز شنوایی مراجعه کند. به آنها اجازه دهید رنگ سمعک خود را انتخاب کنند، بگذارید خودشان صحبت کنند. به آنها بگویید که در احساسات، نیازها و تجربیات خود متخصص هستند.

woman reading a book to a young boy

در هر مرحله از فرزند خود حمایت کنید

با رشد کودک، شما همواره در حال بررسی تکنولوژی و ابزارهای ارتباطی جدید، برای یافتن سمعک بهتر خواهید بود. از دشواری های این مسیر به مرور کاسته می شود اما برای هر مرحله جدید زندگی او آمادگی داشته باشید تا با چالش های جدیدی رو به رو شوید.

در مورد مراحل رشد در زندگی فرزندتان بیشتر بدانید

  • شیرخواران و نوپایان (0 تا 3 سال)

    اگر فرزند شما دچار کم شنوایی است، رشد گفتار او از همان ابتدا به مراقبت و درمان صحیح بستگی دارد.

  • پیش دبستانی (3 تا 6 سال)

    توسعه مهارت های اجتماعی کودک کم شنوا، در محیط های چر سر و صدای مهدکودک و زمین بازی چالش برانگیز است.

  • کودک در سن مدرسه (6-12 سال)

    کلاس درس یک محیط چالش برانگیز برای حس شنوایی است. در مورد راهکارها و چگونگی حمایت از فرزند خود در اینجا بیشتر بیاموزید.

  • نوجوانی تا بزرگسالی (12+)

    در اینجا راهکارهایی برای والدین به عنوان مربی فرزند نوجوان و جوان آنها آمده است.

ida-institute-graphic1200x788

عبور از کودکی به نوجوانی را هموار کنید

مراحل زندگی از کودکی به بزرگسالی همواره در جریان است. عبور از این مراحل با رشد عاطفی، فکری و اجتماعی همراه است و گاهی ممکن است افراد برای عبور از آن به چالش های زیادی کشیده شوند. به عنوان مثال یادگیری روتین های جدید در مدرسه، گسترش ارتباطات اجتماعی در زمان انتقال از مدرسه راهنمایی به دبیرستان و شروع اولین شغل همه می توانند چالش برانگیز باشند.

برای سهولت این انتقال، مؤسسهIda (یک سازمان غیرانتفاعی مراجع محور است که تمرکز آن مراقبت از کودکان و بزرگسالان مبتلا به کم شنوایی می باشد) مجموعه ای از ابزارهای تعاملی را برای والدین و فرزندان فراهم کرده است. ابزارهای مربوط به هر گروه سنی شامل فیلم و مصاحبه با کودکان و والدین و فعالیتهایی از قبیل بحث و توسعه مهارت ها می باشد.

با مدیریت گذار از این دوره ها شروع کنید

boy kissing woman

حمایت خانواده

داشتن کودک کم شنوا، هم برای کودک و هم والدین مسئله ساده ای نخواهد بود. اما کم شنوایی بر سایر اعضای خانواده نیز تأثیرگذار است..

در مورد چگونگی ایجاد تعامل و هماهنگی در خانه بیشتر بدانید
  • مشارکت اعضای خانواده

    داشتن کودک کم شنوا، هم برای کودک و هم والدین مسئله ساده ای نخواهد بود. اما کم شنوایی بر سایر اعضای خانواده نیز تأثیرگذار است.

  • چرا شنوایی کودکان مهم است

    کودک شما از شنوایی خود برای یادگیری صحبت کردن، خواندن و نوشتن استفاده می کند و به ویژه برای پیشرفت مهارت های اجتماعی به آن نیاز دارد.

  • محیط زندگی اجتماعی کودک

    شنوایی برای رشد مهارت های اجتماعی و امکان برقراری ارتباط در محیط های مختلف بسیار مهم است.

  • سمعک اتیکن کودکان

    در مورد راهکارهای سمعک برای کودکان دچار کم شنوایی خفیف تا متوسط و شدید تا عمیق بیشتر بدانید.